Spændings hovedpine

Hvad skyldes spændingshovedpine?

Spændingshovedpine er den mest almindelige hovedpine. 70 procent af befolkningen oplever på et tidspunkt i deres liv at have denne form for hovedpine. Den er godartet og skyldes ofte forkert arbejdsstilling, dårlig søvn, ensidig belastning eller hvis du er psykisk belastet.

Den kan ofte lindres/behandles med massage.

Spændinghovedpine kommer ofte fra de muskler, der vedhæftes på kraniekanten, og som kommer fra nakken og skulderne. Har du spændte og ømme muskler i nakke og skuldre kan det også give spændingshovedpine.

Hvad kan Massage hjælpe dig med

Massage har en god effekt for at løsne op i muskulaturen i nakken og i de muskler, der vedhæfter til kraniekanten. Jeg arbejder intensivt med skuldre og nakkemuskulaturen, men vil også arbejde på lænden og på muskulaturen tæt på halsen alt efter hvad hovedpinen skyldes. Massagen vil blødgøre muskulaturen, så der igen kan skabes sund blodgennemstrømning op til muskulaturen I kraniekanten.

Du vil kunne mærke at der bliver taget fat, hvorefter spændingerne løsnes. Jeg bruger både fysiurgisk massage og triggerpunkts massage til lindring af smerter. Alt behandling forgår i kommunikation med dig, så hårdheden af massagen bliver tilpasset lige netop dig.

Triggerpunkt massage

Ved triggerpunktsmassagen vil du oftest mærke, at det stråler op i nakken og op i hovedet. Når behandlingen er overstået, vil du kunne mærke en lethed og en forløsning af trykket fra skulder og nakke.